info@kansai-helios.ba
036 805-940 / 036 808-505

Vijesti

Okolišno društveno upravljanje – osnovni smjer nove Uprave KANSAI HELIOS Grupe

Od 1.aprila / travnja nova uprava KANSAI HELIOS Grupe počela je obnašati svoju dužnost. Četiri izvršna direktora udružila su snage kako bi podržali strategiju rasta KANSAI HELIOS grupe. Snažan fokus na okolišno prihvatljive proizvode i procese, zdravlje i sigurnost zaposlenika, kontinuirano istraživanje i razvoj, kao i strateška ulaganja predstavljaju velike korake ka daljnjem uspjehu na europskom tržištu.

 

Posljednjih godina HELIOS je pojačavao svoje aktivnosti na području zaštite okoliša. Poduzeće je razvilo i dizajniralo rješenja koja ne samo da štite predmete već i značajno produljuju njihov vijek trajanja. Uvedena su nova rješenja za premaze kako bi se smanjila potrošnja svih vrsta resursa i ugljičnog otiska proizvoda. Sirovine iz obnovljivih izvora korak po korak zamjenjuju konvencionalne materijale. Energija se u potpunosti generira iz obnovljivih izvora ili se proizvodi u vlastitim solarnim elektranama. Proizvodni procesi se kontinuirano unapređuju kako bi se smanjila količina otpada, odnosno kako bi se otpad ponovno upotrijebio u proizvodnom procesu. Prije godinu dana pokrenuli smo internu inicijativu “Okrećemo ne zeleno” za podizanje svijesti svakog pojedinog zaposlenika, jer čak i male akcije u pogledu zaštite okoliša, poput smanjenja potrošnje vode ili papira, doprinose ostvarenju KANSAI HELIOS ciljeva održivosti.

Sav taj trud dobio je još veći značaj s početkom djelovanja novog Upravnog odbora KANSAI HELIOS Grupe početkom travnja. Odbor čine četiri izvršna direktora, koji ne samo da utjelovljuju daljnji smjer strateškog rasta HELIOS-a, već također izražavaju tješnju suradnju s oba dioničara, KANSAI PAINT i MITSUI.

 

G. Junichi Kajima, predsjednik, izvršni direktor

 

G. Mitsuru Masunaga, izvršni potpredsjednik, izvršni direktor

 

G. Dietmar Jost, izvršni direktor

 

G. Bastian Krauss, izvršni direktor

 

 

Mitsuru Masunaga, Dietmar Jost i Bastian Krauss usredotočit će se na strateški važna, ključna područja prema njihovom području stručnosti, dok će gospodin Junichi Kajima, predsjednik, nadzirati sva područja. Nova će struktura dodatno poboljšati učinkovitost upravljanja i poduprijeti strategiju rasta tvrtke KANSAI PAINT prema ujedinjenoj globalnoj grupaciji. Okolišno društveno upravljanje na tom će putu igrati ključnu ulogu.

Junichi Kajima postavio si je za cilj daljnje jačanje KANSAI HELIOS-a i dodatno povećanje profitabilnost:

„KANSAI HELIOS Grupa ostvaruje održiv rast dobiti dok gradi čvrste poslovne temelje u izazovnom poslovnom okruženju. To je rezultat izvrsnog timskog rada i stalnih ulaganja u nove tehnologije, proizvode te istraživanje i razvoj. I ta će se ulaganja, kao i ulaganja u ljudske resurse i sigurno radno okruženje, nastaviti. Kao kemijsko poduzeće, odgovorni smo i značajno doprinijeti budućnosti našeg planeta i društva. Zajedno sa sjedištem poduzeća KANSAI PAINT u Japanu radimo na zajedničkim projektima održivosti kao dijelom našeg upravljanja ESG-om. I u ovom kontekstu, područje usklađenosti je ključno, jer naše je osnovno načelo upravljanja razvoj i provedba ispravnih i poštenih korporativnih aktivnosti. Moja je misija produžiti i održivo povećati uspjeh tvrtke u budućnosti i na taj način doprinijeti da KANSAI PAINT Grupa postane vodeća svjetska kompanija.”

Mitsuru Masunaga snažno će se usredotočiti na podizanje i održavanje reputacije poduzeća te će dalje jačati i podržavati strategiju rasta kroz organske i anorganske pristupe:

“Živimo u vrijeme kad se sve brzo mijenja, a vrijednosti zaposlenika i korporativni integritet neprestano se propituju. U KANSAI HELIOS-u definirali smo naše temeljne vrijednosti i standard očekivanog poslovnog ponašanja u Kodeksu ponašanja, koji pomaže našim zaposlenicima u donošenju ispravnih odluka. Kako je etičko ponašanje sastavni dio naše kulture, nastavit ćemo snažnu usredotočenost na njegov daljnji razvoj i provedbu. Kako nas javnost doživljava ključni je faktor uspjeha za daljnji rast tvrtke, što će biti jedan od mojih glavnih ciljeva. Bliža suradnje s poduzećima KANSAI PAINT i MITSUI dodatno će otvoriti nove mogućnosti i sinergije za nas i naše poslovne partnere. “

Dietmar Jost usredotočit će se prvenstveno na daljnji razvoj prodajne strategije u Europi:

“Težimo dugoročnim partnerstvima s našim kupcima diljem Europe. Dobro obrazovan prodajni tim je ključan i dijeljenje našeg znanja s kupcima donosi korak više. U okviru naših HELIOS Masters Classes, nadalje ćemo jačati naš program obuke i informiranja te i na taj način osnažiti naša partnerstva. Integriranjem i razmjenom vrhunskih proizvoda i tehnologija s KANSAI PAINT i MITSUI nastavit ćemo obogaćivati naš asortiman i stvarati inovacije koje jačaju poziciju HELIOS-a kao dobavljača sustava na europskom tržištu. Nadalje, nastavit ćemo podupirati međusektorska partnerstva s potencijalom razvoja rješenja koja doprinose društvu.”

Bastian Krauss intenzivno će raditi na daljnjoj nadogradnji proizvodnih tehnologija i sigurnosti:

“Tehnologije u industrijskoj proizvodnji mijenjaju se iznimno brzo u cilju brže isporuke proizvoda i stvaranja fleksibilnijeg proizvodnog proces. Veličina naše grupacije omogućuje nam da se oslanjamo na veliko iskustvo i integriramo ga u proizvodne procese u skladu s našom strategijom rasta. Učenja iz najbolje prakse, nove tehnologije i optimizirani procesi neprestano ulaze u sve naše entitete i operativna područja. Dodatna ulaganja pojačat će naš trud u ekološki prihvatljivim aktivnostima i razvoju. U tim dinamičnim procesima redovito ćemo nadzirati sigurnost i zdravlje svih zaposlenika nastaviti i unapređivati našu profesionalnu politiku nula nezgoda na radu.”

Usredotočenost poduzeća na ekološki prihvatljive procese, snažnu suradnja između svih članova KANSAI HELIOS Grupe i pametna ulaganja u nove tehnologije te ljudske resurse mogu samo povećati naše dobre rezultate. Stručnost novog Upravnog odbora omogućit će daljnji razvoj i poboljšanja svih aspekata poslovanja, naše tržišne pozicije kao i ciljeva održivosti.

Povezane vijesti